חוות סיקורה

סיקורה – תיבה של אוצרות ים

חברת סיקורה הוקמה בישראל בשנת 2006, מתוך אהבה כבירה לים ולסביבה, בשילוב עם רצון להאכיל את העולם במזון ימי ועשיר ברכיבים תזונתיים. רצון זה מתבטא בשם החברה המורכב מצמד המילים; SEA = ים באנגלית, KURA = תיבת אוצרות ביפנית. מה שמייחד את חברת סיקורה הישראלית הוא גידול המזון תוך שמירה על הסביבה הימית. לשם כך, מומחים בחברת סיקורה, פיתחו באופן מיוחד, טכנולוגיה מתקדמת, המאפשרת לגדל אצות, המכילות את כל הטוב של הים, על היבשה וזאת מבלי לפגוע באקולוגיה הימית העדינה.

בריכות גידול האצות של חברת סיקורה, ממקומות על חוף הים באזור מכמורת, וכאשר מתקרבים אליהן נשמע רחש של בועות אוויר, כמו בג'קוזי, המדמות את תנועת המים בים. מים נשאבים מעומק הים, לאחר מכן מובלים באמצעות צינור ענק, שני קילומטרים אורכו, ובסיום עוברים טיהור. מי הים המטוהרים נאגרים במקום הכי גבוה בחווה ומשם, נכנעים לכוח המשיכה, הם יורדים לשלל ברכות הגידול. בסיום השימוש, המים מוחזרים לים, על מנת לפגוע כמה שפחות בסביבה הימית.

חקלאות ימית של אצות למאכל קיימת כבר אלפי שנים, במיוחד במזרח הרחוק, שם אצות ים נחשבות למזון בסיסי הכלול כמעט בכל תבשיל. אך במרבית המקרים, מדובר בחקלאות ברמה הבסיסית ביותר, בה אוספים את האצות הגדלות בים, מייבשים, בדרך כלל, ואורזים בקופסה. חברת סיקורה פיתחה בישראל חקלאות ימית בר קיימא, בתחום המתפתח של גידול אצות. בחברה עובדים ביולוגיים ימיים ואנשי טכנולוגיה, היוצרים יחד את החווה הייחודית הזו על כל המשתמע, ושמים דגש על מחקר ביולוגי יחד עם גידול אצות למכירה.

מחקרים על אצות יש הרבה, מעל 22,000 מאמרים מפורסמים בכתבי עת מדעיים מגוונים, חלקם אודות אצות חד תאיות וחלקם אודות אצות רב תאיות. בסיקורה מגדלים אצות רב-תאיות כדוגמת אולווה, אצה ירוקה, וגרצילריה, אצה חומה-אדומה. חברת סיקורה לקחה על עצמה, לא רק לפתח טכנולוגיה חדשנית לחקלאות ימית בת קיימא, אלא גם לקדם את המחקר על אצות ים רב-תאיות.

אצת האולווה מכילה רכיבים תזונתיים כגון ויטמינים ומינרלים, סיבים תזונתיים וחומצות אמינו. לאצת האולווה טעם אוממי, הטעם החמישי, כך קוראים לו, על כן היא משתלבת נהדר במתכונים רבים ומעניקה טעם ייחודי ועומק למגוון תבשילים. בנוסף לכך אצת האולווה מהווה מרכיב משמעותי בסדרת תוספי התזונה של "סיקורה" – סדרת תוספים המשלבים אצות, ויטמינים ומינרלים.
לאצת גרצילריה, מראה אדום ואקזוטי וטעם עשיר, וניתן להשתמש בה להעשרת טעמן וצבען של מנות רבות. ניתן להכין מאצת הגרצילריה ג'לטין צמחי, היכול להחליף ג'לטין מן החי, על כן היא משמשת רבות בתחום הקונדיטוריה, להכנת קינוחים מתוקים, קונפיטורות למריחה ומאפים.