הסיפור שלנו

מומחי חברת סיקורה פיתחו טכנולוגיה המדמה סביבה ימית אשר מאפשרת גידול אצות ים ביבשה

מזה שנים, ישראל מובילה את תחום החקלאות בעולם אולם לא כולם יודעים, כי ישראל פורצת דרך גם בתחום החקלאות הימית.
חקלאות ימית חדשה יחסית לחקלאות היבשתית העתיקה, מכיוון שבמאות השנים האחרונות, בני האדם הסתמכו על המזון המגיע מן הים מבלי צורך לגדלו. בעבר, אצות היו נמשות מן הים ומי שהשתמשו בהם כמזון, היו תרבויות שחיו ליד הים וניזונו ממנו. אולם כיום, עם האיום למחסור עתידי במזון עקב הגידול באוכלוסיית כדור הארץ מחד ומאידך הפגיעה המאסיבית בסביבה הימית, הבינו מדענים כי אחת הדרכים לפתור חלק מהאתגרים העתידיים הללו, היא לפתח טכנולוגיות מתקדמות לחקלאות ימית אקולוגית.

חקלאות בת קיימא

חקלאות בת קיימא היא חקלאות המאזנת בין הדרישה לאספקת מזון לאוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה, יחד עם שמירה על הטבע ומזעור הפגיעה בסביבה. החקלאות הימית, בדומה לחקלאות היבשתית, מתקדמת כיום בצעדי ענק, מתוך הבנה שכמות המזון בים מוגבלת, ושצריכה מסיבית ולא מבוקרת של מזון מן הים, עלול להוביל לפגיעה בסביבה הימית. סיקורה היא אחת החלוצות בתחום החקלאות הימית בת קיימא בישראל, אשר פתחה טכנולוגיה מתקדמת, המאפשרת גידול יבשתי של אצות ים, תוך שמירה על הסביבה הימית.

סיקורה מציגה: טכנולוגיה מתקדמת שפותחה בישראל

החווה של חברת סיקורה, אינה ממוקמת בתוך הים, אלא לאורך החוף בין חיפה לתל אביב, והיא כוללת ברכות המכילות מי ים המדמות את הסביבה הימית. מי הים הצלולים נשאבים ממעמקי הים התיכון ומסוננים בטכנולוגיה מתקדמת, שפותחה בקפידה על ידי מומחים בתחום, משם הם זורמים לברכות גידול האצות. האצות גדלות במי ים עשירים, מחולקות לכמה קבוצות גיל; "בית תינוקות", "בית ילדים" ו"בוגרים" הברכות הייחודיות מדמות את התנאים שיש בים; המכלים חשופים לשמש, ומפוחים הנמצאים במים יוצרים פעפוע המדמה גלים. האצות גדלות בתנאים אורגניים, יחד עם יצורים ימיים נוספים היוצרים יחד עם האצות סביבת גידול אקולוגית. גידול האצות מבוקר תחת סטנדרטים בינלאומיים מוכרים, הפיקוח מאפשר גידול חקלאי לכל דבר של אצות אורגניות.

קיימות ושמירה על הסביבה

חברת סיקורה שמה לעצמה את השמירה על הסביבה כערך מוביל; מי הים נשאבים לברכות הגידול ובתום הגידול מוחזרים לים, הברכות נמצאות על החוף והפגיעה בסביבה הימית נמנעת, האצות גדלות בברכות אורגניות של מי ים עשירים תוך שמירה על הרכיבים התזונתיים, והחווה מאפשרת לישראלים לצרוך אצות טריות מיצרן מקומי, כלומר, לחסוך השפעות סביבתיות של שינוע ולתמוך בכלכלה המקומית.