5 דרכים טעימות לבשל עם אצות ים

21 September 2018 מתכוני אצות

אצות ים מכילות ויטמינים ומינרלים, חלבון מן הצומח ואנטי אוקסידנטים, הן בעלות מרקם כייפי וטעם "אוממי" שהיפנים מגדירים כ"טעים מאד". לכן הן מתאימות כתיבול למגוון גדול של תבשילים.
אז איך מתחילים לבשל עם אצות הים?

1. רטבים – אצת הים אולווה, בעלת מליחות קלה וטעם מתובל, ומהווה תוספת מעולה לכל רוטב, פסטה, שקשוקה או קציצה.

מתכון לפסטו ירוק בתוספת אצות ים

חומרים:
3/4 כוס עלי אצת אולווה, שטופים וסחוטים
1 כוס עלי בזיליקום טריים
1 כוס עלי תרד טריים
1 כוס עלי קייל (לא חובה)
3 שיני שום
4 כפות צנוברים קלויים
1 כף שמרי בירה (לא חובה)
מלח ים אטלנטי
1/3 כוס שמן זית

הוראות הכנה:
1) מכניסים לבלנדר את כל החומרים, מלבד שמן הזית והמלח
2) תוך כדי ערבול, מזליפים במדורג את שמן הזית, עד שמתקבלת משחה חלקה יחסית, בסמיכות ובמרקם שאוהבים
3) טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך

2. ממרחים – רוצים להעשיר תזונתית את הממרחים שלכם? אצות הים יכולות לשדרג כל ממרח, החל מטחינה וחומוס, טפנד זיתים או עגבניות, וכלה בחמאה.

טחינה ירוקה כמו שאף פעם לא טעמתם

חומרים:
1/3 כוס טחינה גולמית
1/2 שן שום
1 כף מיץ לימון
1/3 כוס מים קרים
קורט מלח
8 קוביות אצות אולווה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עלי כוסברה

הוראות הכנה:
מכניסים את כל החומרים למעבד המזון, או למיכל ארוך עם בלנדר מוט, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.

3. תוספות – לרוב אנו משקיעים במנה העיקרית ולתוספת לא נותנים יותר מדי תשומת לב. תיבול אצות ים משדרג כל תוספת, פירה, פסטה או אורז, בקלות וללא מאמץ.

לא סתם פירה, קבלו מתכון לפירה דלורית מיוחד

חומרים:
1 דלורית גדולה
שמן זית
מלח גס
6 קוביות אצות אולווה
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1 שן שום מגורדת
פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה:
1) מחממים תנור ל-200 מעלות
2) קולפים וחותכים את הדלורית לפלחים, מניחים את פלחי הדלורית בקערה, יוצקים מעט שמן זית ומפזרים מלח גס. מקפידים למשוח את הדלורית בשמן ובמלח מכל הצדדים
3) מניחים את פלחי הדלורית על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור החם 15-20 דקות, עד שהם רכים לחלוטין (בודקים בנעיצת סכין חדה) מוציאים ומניחים להצטנן מעט
4) מועכים את הדלורית הצלויה במזלג למרקם פירה גס ומעבירים לקערה. מוסיפים את אצות הים ושאר התבלינים ומגישים

4. דגים – דגים ואצות מתחברים מצוין יחד, ואצות הים מתאימות במיוחד לתיבול דגים אפויים, ברוטב או בתבשיל

מתכון לדניס בתיבול אצות ים

חומרים ל-2 סועדים:
2 דגי דניס, נקיים מקשקשים, בטן וסנפירים
1 שומר בינוני, שטוף וחתוך לרצועות דקות, ללא הליבה
1/2 גרם זעפרן
1 בצל קטן, קלוף וחתוך לרצועות דקות
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
שמן זית
1 עגבנייה, קלופה וחתוכה לקוביות
1 כף ביצי סלמון
2 כפות עירית קצוצה
6 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
1/2 כוס ערק או פסטיס
1 כוכב אניס
1/2 כפית זרעי שומר
4 קוביות אצות אולווה
מרכיבים למילוי הדג:
100 גרם שמיר
1 שן שום קצוצה
שמן זית
מלח
4 פרוסות לימון טרי
פלפל שחור

אופן ההכנה:
1) הכנת המילוי: מייבשים ומנגבים את הדג בנייר סופג
2) מתבלים : פותחים את בטן הדג ומתבלים במלח אטלנטי, פלפל שחור טרי, שן שום, פרוסות לימון וצרור שמיר
3) מחממים מחבת עם תחתית עבה ודפנות גבוהות, מתיזים שמן זית, מחכים 5 שניות ומתחילים בצריבת הדג משני צדדיו עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים ומניחים בצד
4) אל אותה מחבת מתיזים שוב שמן זית ומתחילים בטיגון הבצל, השום, השומר, כוכב האניס, זרעי השומר והזעפרן, מטגנים למשך 7-10 דקות על להבה נמוכה, כדי להוציא את מלוא הטעמים מחומרי הגלם
5) לאחר האידוי / טיגון קל מוסיפים כף קמח ומערבבים היטב (להסמכה) 6) מוסיפים את שאר הנוזלים; ערק, מיץ לימון ומים ומערבבים היטב
7) מוסיפים את דגי הדניס לרוטב, מבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית
8) חמש דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את קוביות אצות הים, כדי להעשיר ולהדגיש את טעם הים
9) לאחר שהדג מבושל ומוכן, מוציאים מהסיר אל צלחת ההגשה ומשלימים את ההגשה עם עירית קצוצה, ביצי סלמון וקוביות עגבניות
** המתכון הוא של השף צ'רלי פדידה

5. לחמים ומאפים – לחמים ומאפים הם מזון בסיסי אותו אנחנו צורכים כמעט כל יום. אצות ים הן דרך מצוינת לגוון לחם ולחמניות ולהעשיר אותם בחלבון מן הצומח ובסיבים תזונתיים.

מתכון ללחמניות ביס במילוי טפנד זיתים ועלי אולווה

חומרים ל-20 לחמניות קטנות:
חומרים לבצק:
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
חופן עלי אצת אולווה שטופים וקצוצים
350 גרם (1 חבילה) טופו משי
1/2 כוס שמן זית
חומרים לטפנד זיתים ואצת ים:
200 גרם זיתי קלמאטה מגורענים
חופן עלי אצת אולווה שטופים וקצוצים
1 שן שום
1 כף מיץ לימון
2 כפות שמן זית
קורט סוכר

חומרים לעיטור:
שומשום שחור ולבן

הוראות הכנה:
1) מערבבים בקערה את שני סוגים הקמח, אבקת האפייה והמלח
2) טוחנים במעבד מזון את הטופו עם שמן הזית, עד לקבלת תערובת קרמית חלקה
3) יוצקים את קרם הטופו לתערובת הקמחים, מוסיפים את אצות האולווה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. במידת הצורך מוסיפים מעט קמח. מכסים בניילון ושמים במקרר
4) מכינים את הטפנד: טוחנים במעבד מזון את כל החומרים
5) מחממים תנור ל-200 מעלות
6) מוציאים את הבצק מהמקרר. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בערך בגודל של כדור פינג פונג, משטחים על כף היד, ממלאים במעט מהטפנד, סוגרים ומכדררים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהתפר כלפי מטה. מעטרים בשומשום שחור ולבן
7) אופים בתנור החם 15-20 דקות, עד שהלחמניות אפויות ושחומות.

בתיאבון!

מוצרים

כתבות מומלצות

לכתבות נוספות