מתכונים מחממים לימי החורף הקרים

24 September 2018 מתכוני אצות

חורף, גשום וקר, וכמה מתאים לשבת ליד החלון ולצפות בגשם היורד, עם ספל תה חם או כוס מרק משביעה. בעונה זו של השנה, מומלץ לצרוך מזון חם, משביע, עשיר במינרלים וויטמינים חיוניים.
אצות הים מכילות ויטמינים ומינרלים ונהדרות לתיבול וגיוון כל מרק אפשרי. הנה כמה רעיונות.

מתכוני מרקים בתיבול אצות אולווה

מרק כתום בסגנון אסייתי

חומרים ל 6-8 מנות:
1 דלורית
2 בטטות
4 גזרים
8 שיני שום
1 כף גדושה ג'ינג'ר מגורד
1 כוס מי קוקוס
1 כף מיץ לימון
1 כף רוטב סויה
1 צ'ילי טרי קצוץ (או כפית תבלין צ'ילי יבש)
חופן אצות סיקורה, שטופות, סחוטות וקצוצות
פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה:
1. קולפים את הדלורית, הבטטות והגזר וחותכים לקוביות קטנות
2. יוצקים מעט שמן (רצוי שמן זית) לסיר רחב, ומוסיפים, בעודו קר, את שיני השום קצוצות, הג'ינג'ר והצ'ילי. מחממים ומטגנים מעט עד שעולה ניחוח
3. מוסיפים את קוביות הירקות לסיר, בתוספת פלפל שחור גרוס, ומערבבים
4. מכסים במים ומביאים לרתיחה
5. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד שכל הירקות רכים לחלוטין
6. טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט לקבלת קרם חלק. מוסיפים את האצות הקצוצות, מי הקוקוס, רוטב הסויה והלימון, ומערבבים
7. מביאים שוב לרתיחה קלה ואז יוצקים לקעריות הגשה
8. אפשר לעטר בחופן אצות קצוצות

מרק עגבניות עם אצות

חומרים ל 4-6 מנות:
4 כפות שמן זית
6 שיני שום
8 עגבניות גדולות
עגבניות מרוסקות (קופסה קטנה. עדיף בלי חומרים משמרים)
10 עלי בזיליקום
4-6 קוביות אצות סיקורה
1 כף פפריקה מתוקה
קורט מלח
פלפל שחור גרוס
מעט סוכר לפי הטעם

הוראות הכנה:
1. מטגנים את שיני השום, קצוצות, עם שמן הזית, בסיר בינוני
2. מוסיפים את העגבניות, קלופות וחתוכות, מכסים במים ומביאים לרתיחה
3. מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל, ומעט סוכר לפי הטעם, מבשלים עד להתרככות העגבניות
4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, האצות והבזיליקום
5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט, לקרם חלק
6. מבשלים עד להרתחה, מקררים ומגישים

מרק מיסו עם אצות ים

חומרים ל 6-8 מנות:
2 גזרים
1/2 ראש סלרי
1 בצל קטן
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
50 גרם עלי סיקורה שטופים וחתוכים לרצועות
300 גרם טופו
8 פטריות שמפיניון
1/2 1 ליטר מים
4 כפות מיסו בהיר (שירו מיסו)
מעט שמן
להגשה (לא חובה) 2-3 גבעולי בצל ירוק ואטריות אורז מוכנות

הוראות הכנה:
1. חותכים את הירקות; את הגזר, הבצל והסלרי לקוביות, את הפטריות לפרוסות ואת הטופו לקוביות
2. מחממים שמן בסיר ומטגנים את קוביות הגזר והסלרי עם הבצל והג'ינג'ר, במשך 5-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתרככים מעט ומעלים ניחוח
3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
4. מוסיפים את אצות האולווה, הטופו והפטריות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות, בודקים שהגזר והסלרי רכים ומנמיכים את הלהבה
5. מוסיפים את המיסו ומערבבים עד שהמיסו מתמוסס לחלוטין במי המרק, טועמים, מניחים להתבשל עוד כמה דקות ומסירים מן האש
6. מגישים בקערה עם בצל ירוק ואטריות אורז

מוצרים

כתבות מומלצות

לכתבות נוספות