ילדים אוכלים אצות

24 September 2018 מתכוני אצות

כמה חשוב לנו שילדינו יאכלו בריא? מאד חשוב, אך לעתים גם מאד מאתגר. ילדים רבים נרתעים מירקות או מעדיפים ממתיקים וחטיפים על פני מאכלים בריאים. אז איך אפשר להעשיר את מזונותיהם של ילדינו בירק מסוג אצת ים המכיל ויטמינים, מינרלים, חלבון ונוגדי חמצון? הנה כמה רעיונות.

מתכונים יומיומיים לשילוב אצות סיקורה במאכלים שילדים אוהבים

"חביתת בת הים"

חומרים:
2 ביצים
2 קוביות אצות סיקורה
מלח ופלפל
מעט שמן

הוראות הכנה:
1. טורפים היטב את הביצים יחד עם קוביות האצות, המלח והפלפל
2. יוצקים למחבת חמה משומנת קלות
3. מטגנים מעט והופכים צד עד לבישול החביתה. מגישים חם

"כדורי פלאפל של אלופים"

חומרים לכ-15 כדורים:
1 כוס חומוס קפוא או יבש
6-8 קוביות אצות סיקורה
1/4 צרור פטרוזיליה
1/2 בצל
2 שיני שום
1 כף טחינה גולמית מלאה
1 כף שמן זית
1/2 פלפל חריף טרי (לא חובה)
מלח, פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה:
1. מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס, מעבירים למיכל מעבד המזון, טוחנים דק עד לקבלת תערובת ומעבירים לקערה גדולה
2. טוחנים במעבד המזון את שאר החומרים, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים אותה לחומוס שבקערה ומערבבים היטב
3. מחממים תנור ל 200- מעלות
4. מגלגלים כדורים מהתערובת ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. אם רוצים מברישים בעדינות במעט שמן זית לתוספת צבע ופריכות
5. אופים בתנור החם כ 15- דקות עד שהכדורים שחומים ופריכים. מגישים מיד

רוטב רוזה המתאים גם לצמחונים וטבעונים

חומרים:
1 עגבנייה
1 קופסה של עגבניות מרוסקות (עדיף בלי חומרים משמרים)
½ בצל מגורד
חופן עלי בזיליקום קצוצים דק
3 קוביות אצות סיקורה
1 חבילה של מי קוקוס
פלפל שחור גרוס
מלח ים
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת ומוסיפים כף שמן זית. כאשר היא מתחממת מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ואת הבצל שגורד
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומי הקוקוס ומערבבים עד לרתיחה
  3. מוסיפים את האצות, הבזיליקום, המלח והפלפל הגרוס
  4. מגישים מעל פסטה טרייה, ניוקי או רביולי

מוצרים

כתבות מומלצות

לכתבות נוספות