אצות ים מזון בראשיתי

24 September 2018 טבעוני / צמחוני , מתכוני אצות

אצות הן אחד האורגניזמים העתיקים ביותר בכדור הארץ. במחקר מעניין שכותרתו אומרת כי אצות הים הן מזון העתיד, החוקרים בוחנים את ההיסטוריה האבולוציונית ומספרים כי התא הקדמוני הראשון מקורו בים, וייתכן כי אותו תא קדמוני הוא מיקרו-אצה קדומה, והוא המקור לחיים בכל צורותיהם המגוונות. תאי האצה הינם הצמחים הראשונים, מהם התפתחו שלל צמחים יבשתיים, ו-50% מהפוטוסינתזה נעשית על ידי אצות, החיות בימים המכסים כשני שליש מכדור הארץ. האצות משמשות כמזון משחר ההיסטוריה, במיוחד במזרח הרחוק, שם הן משמשות במגוון רחב מאד של תבשילים.

מתכונים בסגנון אסייתי בתיבול אצות ים

חומרים:
1 ק"ג פילה סלמון עם העור
3 כפות מחית מיסו לבנה
1כף רוטב סויה
4 כפות מירין
‏1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
1/2כפית פלפל שחור גרוס
לסלט בורגול ואצות ים:
– 1/2כוס בורגול גס
– 1כוס מים רותחים
1 חבילה של עלי אצת אולווה, שטופים, סחוטים היטב וקצוצים גס
1 מלפפון פרוס לפרוסות דקיקות
1 תפוח חתוך לגפרורים
1 בצל ירוק קצוץ דק
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון
1/2כפית שמן שומשום
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. ‏ מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
2. מכינים את הסלמון: מערבבים מיסו, סויה, מירין, קליפת תפוז ופלפל שחור בקערית ומורחים את הסלמון בתערובת. מניחים בתבנית
3. צולים במשך 15 דקות.
4. מכינים את סלט הבורגול והאצות ים: בזמן שהסלמון בתנור משרים בורגול במים רותחים למשך 10 דקות. אם הבורגול לא שתה את כל המים, מסננים אותו מעודפי נוזלים.
5. מערבבים את הבורגול עם האצות ויתר חומרי הסלט.
6. מגישים: מעבירים את הסלמון לכלי הגשה ועורמים לידו את סלט האצות.
המתכון באדיבו המגזין הקולינרי "על השולחן" צוות: מתכון – סבינה ולדמן | צילום – גל בן זאב | סגנון – אוריה גבע
http://www.hashulchan.co.il

נתחי סויה בחלב קוקוס ובתיבול אצה

חומרים ל 6 מנות:
לנתחי הסויה:
250 גרם נתחי סויה מיובשים
חופן (15 גרם) עלי אצת אולווה
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
1 כפית כורכום
לתבשיל:
2 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות
1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות
1 בצל, חצוי ופרוס
3-4 שיני שום, פרוסות
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
1 פלפל צ'ילי, קצוץ דק
400 מ"ל קרם קוקוס
1 כוס מים
2 כפות רוטב סויה
1/2 כפית סוכר
מיץ מ-1/2 לימון
חופן (15 גרם) עלי אצת אולווה
1/4 צרור כוסברה, קצוצה
1 כף שמן קוקוס

הוראות הכנה:
1. מכינים את נתחי הסויה: מניחים בסיר את נתחי הסויה בתוספת: עלי האצה, רוטב הסויה, שמן השומשום והכורכום. יוצקים מים רותחים, מביאים לרתיחה חוזרת, ממשיכים לבשל מעל להבה בינונית כחצי שעה, מסננים וסוחטים היטב.
2. מכינים את התבשיל: מחממים שמן קוקוס בסיר רחב. מוסיפים בצל, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומטגנים כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים מעט ומעלים ניחוח.
3. מוסיפים את רצועות הגזר והפלפל האדום וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות.
4. מוסיפים את נתחי הסויה הסחוטים, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
5. יוצקים לסיר את קרם הקוקוס וכוס המים. מוסיפים רוטב סויה, סוכר, מיץ לימון וחופן עלי אצת אולווה קצוצים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
6. מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים על אורז לבן או מלא.

שיפודי טופו וירקות עם עלי אצת אולווה

חומרים ל 8 שיפודים:
300 גרם טופו, חתוך לקוביות גדולות
1 כוס דחוסה של עלי אצת אולווה שטופים וסחוטים
1 זוקיני גדול, חתוך לקוביות גדולות
1/2 חציל, חתוך לקוביות גדולות
1 כרישה, פרוסה למקטעים באורך כ-2 ס"מ
8 שיפודי עץ ארוכים
חומרים לרוטב טריאקי ביתי:
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס מירין
3 כפות סוכר חום בהיר
חומרים למשרה:
1/4 כוס שמן זית
3-4 שיני שום קצוצות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:
1. מכינים את הטריאקי: יוצקים לסיר קטן את הסויה והמירין. מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
2. מרכיבים את השיפודים: משחילים על כל שיפודי לסירוגין טופו, זוקיני, כרישה וחציל כאשר ביניהם משחילים חופנים קטנים של אצה.
3. מערבבים את הטריאקי עם יתר חומרי המשרה.
4. מניחים את השיפודים בתבנית גדולה ויוצקים עליהם את המרינדה. הופכים ומסובבים כך שכל הצדדים יהיו עטופים ברוטב. משהים לפחות 10 דקות ועד לילה במקרר.
5. מחממים תנור ל 250 מעלות.
6. צולים את השיפודים: מניחים את השיפודים על רשת התנור (רצוי להניח תבנית עם מעט מים מתחת לרשת, לקליטת טפטופים) וצולים במשך 10-15 דקות עד שהירקות רכים ושחומים. ניתן לצלות על הגריל – רצוי להבריש מדי פעם במרינדה שנותרה בתבנית.

מוצרים

כתבות מומלצות

לכתבות נוספות